Columns

Europese aandacht voor aanpak parental alienation - EAPAP

Psychische kindermishandeling rond hoog conflict scheiding krijgt stevige Europese aandacht vanuit nieuwe europese vereniging EAPAP  https://www.eapap.eu/praha-2017/

Praag 11 juli 2017 - European Association of Parental Alienation Practitioners (EAPAP) van start.
Op die dag wordt een belangrijke formele eerste stap gezet in de samenwerking en uitwisseling van kennis door Europese specialisten en betrokkenen in de praktijk op het gebied van parental alienation (oudervervreemding/ouderverstoting).
Daarom werk ik hier graag aan mee en zie er naar uit om Karen Woodall komende week in London en op 10&11 juli William Bernet en de overige deelnemers in Praag te ontmoeten en met hen verder samen te werken.

Vanuit de EAPAP wordt ernaar gestreefd om meer bekendheid te geven aan -en beter begrip van de impact van- parental alienation op kinderen en families, op beleids- en praktijkniveau in Europa en tot een betere praktijk/aanpak op dit gebied in Europese landen te komen.

De EAPAP is een inititatief van de Family Separation Clinic, gevestigd in Londen, in 2010 opgezet door Karen Woodall en Nick Woodall. https://www.familyseparationclinic.com/ en zal nauw samenwerken met de internationale Parental Alienation Studies Group (www.PASG.info) voorzitter  William Bernet M.D. emer prof.


Erik van der Waal

© 2017 HerVerbinden